vállalati esettanulmányok, referenciák

vállalati esettanulmányok, referenciák

referenciak.com - b2b marketing és lead generálás

2018. február 14. - referenciak.com

A cégvezetők és tulajdonosok, illetve a marketing vagy értékesítési szakemberek rendszeresen találkoznak az üzletszerzés, lead generálás kihívásaival. Az üzletszerzés egyik természetes módja a meglevő ügyfélbázis kiaknázása, azonban ez még piacilag beágyazott, kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező cégek esetén is korlátozott potenciált jelent. Ebből kifolyólag a marketing aktivitás a B2B szegmensekben is elengedhetetlen eszköz, amelyhez sok esetben közvetett vagy akár konkrét értékesítési célokat is rendelhet a menedzsment (pl. az úgynevezett marketing sourced lead számokat).

A leghatékonyabb marketing a potenciális ügyfeleket, akkor éri el, amikor azok a leginkább nyitottak és befogadóak egy adott termék vagy szolgáltatás kapcsán.

Mikor a „legfogékonyabbak” a potenciális vevők a marketingre?

A B2B cégek tipikusan, akkor a legfogékonyabbak a marketing üzenetekre, amikor valamilyen megoldandó probléma, beszerzési igényt generáló szituáció merül fel. Ilyen helyzetben a potenciális vevők képviselői döntő részben online felületekről informálódnak: a B2B beszerzők több mint 90%-a internetes keresést alkalmaz a beszállítók kiválasztásánál. A cég honlapján és közösségi média felületein túl egyéb információ forrásokat is vizsgálnak a beszerzők, sokszor a referenciák és vélemények felkutatásával kezdik meg a keresést. Ráadásul a keresések, több mint 70%-a nem az adott márkára vonatkozóan indul, hanem „generikusan”, vagyis a márkától függetlenül, adott szakterület érintő kérdésekre, problémákra fókuszálva.

Értelemszerűen tehát, amikor egy potenciális ügyfél az adott üzleti vagy szakmai probléma megoldására keresi a választ vagy már konkrétabban, a megoldást nyújtó szolgáltatók, szállítók közül szeretne választani, akkor egyszerűbb a megfelelő üzeneteket eljuttatni hozzá. De még ebben az esetben is figyelni kell arra, hogy milyen információkat és milyen formában ér el az adott márkáról, azok mennyire meggyőzőek és hitelesek!

 

Referenciak.com – az alapkoncepció

A referenciak.com egy B2B vállalkozásoknak szóló üzleti platform és adatbázis, amelynek alapkoncepciója az értékesítés fókuszú marketing támogatása. A B2B marketing egyik legfontosabb eszköze a tartalom, ezen belül is nagy hangsúlyt kapnak a referenciák és esettanulmányok, amelyen keresztül a vállalat szakmai képességei és szolgáltatásai hitelesen mutathatók be.

A referenciak.com  a céges referenciák, esettanulmányok és szakmai profil bemutatásával támogatja az üzleti kapcsolatépítést, potenciális új ügyfelek elérést, akár költségek nélkül is.

 

Marketing és lead generálás

Tekintve, hogy a rendszer az értékesítés orientált marketing aktivitást helyezi előtérbe, ebből kifolyólag egyrészt a B2B márkaépítéshez és tartalommarketing tevékenységhez biztosít felületet, de egyben a lead generálást is segíti különböző funkciókkal. Ez a kettős funkcionalitás az alábbi konkrét szempontok mentén jelenik meg:

Marketing eszköz – online márkaépítés, szakmai hitelesség és elérés növelése

  • A referenciákat és esettanulmányokat előtérbe helyező tartalom marketing a cég szakmai és üzleti hitelességét erőteljesen támogatja, miközben egy adott probléma megoldását kereső potenciális ügyfél számára is releváns információt biztosít.
  • A referenciákhoz csatolt képek, videók, térképek valamint a részletesebb esettanulmányok pedig még informatívabbá teszik az érdeklődök számára a cégprofilt.
  • A rendszerben található referencia projektek a megrendelők által is értékelhetők, visszaigazolhatók, ami tovább javítja a hitelességet*.
  • SEO / Google rangsorolás: a Google keresőmotor és ranking algoritmus szempontjából egy fontos szempont, hogy az adott cég honlapjára minél több releváns link mutasson. A referenciak.com oldalon publikált tartalmak tipikusan ilyenek, ezért egyrészt az itt megjelenő cégprofilok is már sokszor az első/második oldalon jelennek meg Google keresőben bizonyos kulcsszavak esetén, de közvetve segítik cég honlapjának is a rangsorolását javítani.
  • Az online penetráció növelés érdekében lehetővé tesszük, hogy egyes esettanulmányok akár itt a blogon is megjelenjenek. Az esettanulmányokban megjelenő linkek pedig SEO szempontból is tovább segítik az online jelenlét megerősítését.
  • A rendszerben publikált esettanulmányok, hírek közösségi média megosztásokkal további fontos olvasóközönséget vonzhatnak.

 

Sales tevékenység támogatása – kereshető szakmai adatbázis és ajánlati funkciók

  • A cég szakmai képességei, minősítései, valós tevékenysége és kapacitásai olyan releváns információk, amelyet a hagyományos cégadatbázisok nem jelenítenek meg. Mivel ezeket egy strukturált, kereshető formában tároljuk, ezért a potenciális megrendelőket, beszerzőket is hasznos információkkal és célirányosabb keresés lehetőségével segíti a rendszer.
  • A rendszerben rögzített szakmai cégprofilok, referencia projektek, esettanulmányok és a kapcsolódó megrendelői értékelések pedig olyan strukturált, átfogó képet adnak, amelyet értékesítési ajánlatok mellé csatolva (behivatkozva) gördülékenyebbé válik az ajánlatadási munka.
  • Ajánlatkérés / ajánlatadás: a rendszeren keresztül az érdeklődök ajánlatot is kérhetnek a konkrét, kiválasztott cégektől, amelyre azok közvetlenül is válaszolhatnak.
  • Általános üzleti ajánlatok létrehozásával lehetőség van nemcsak dedikált, egy adott cégnek szóló ajánlatokat küldeni, hanem egy széleseb kör számára szóló ajánlatokat publikálni.
  • De ugyanígy, a beszerzési oldalt képviselő felhasználók is létrehozhatnak nyilvános ajánlatkéréseket és így nagyobb eséllyel kapnak megfelelő ajánlatot vagy épp nagyobb lesz a kínálat, amelyből választhatnak.

 

*referencia projektek a megrendelő megnevezése vagy egyéb érzékeny üzleti információk bemutatása nélkül is rögzíthetők

 

Kinek érdemes használni?

Az adatbázisban bármely iparágban működő B2B vállalkozás vagy „szabadúszó” szakértő regisztrálhat. Elsősorban olyan szolgáltató és termelő cégek számára ajánljuk, mint pl. mérnöki és informatikai szolgáltatók, tanácsadók, építőipari vállalkozások, környezetvédelem, fejlesztés/gyártás, vállalati oktatás és tréning területén működő cégek, kreatív/PR/ügynökségek, K+F tevékenységet végző szervezetek stb.

 

Most különösen megéri!

Már mindössze 10 perc időbefektetéssel, költségek nélkül, egy kávé mellett tehetsz azért, hogy a potenciális megrendelők könnyebben rád találjanak és lead-eket generálj.

próbáld ki és használd ingyen a rendszert!

 

A most regisztráló felhasználók az alábbi kupon kóddal 3 hónapig ingyenesen használhatják a rendszer „extra” előfizetői csomagját (illetve azt követően az alapcsomag továbbra is ingyen áll rendelkezésre!):

refcomintro-mon3extra

 
Továbbá az első 10 regisztrált felhasználó számára, amennyiben 2018.04.30-ig megküldik a véleményüket, észrevételeiket a szolgáltatással kapcsolatban az office@referenciak.com címre, ingyenes hozzáférést biztosítunk a prémium csomaghoz is 12 hónapra.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatireferenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr4513664838
süti beállítások módosítása